Van valami, amit eddig nem is sejtettél a fekete színről…

Te hordasz feketét? Szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy igen. 

Az a tapasztalatom, hogy a nők 90%-ának több a fekete a ruhatárában, mint ami valóban indokolt lenne. Van olyan vendégem, akinek a szekrénye 99%-a fekete ruhákból állt. Szinte csak az volt a szekrényében, amikor nekiálltunk a gardróbrendezésnek. Pedig nemhogy alapszíne nem volt, hanem egyáltalán nem is volt benne a színpalettájában a fekete. Ez volt az egyik tiltólistás szín. Gondolhatod, mennyit rontott évekig a megjelenésén egy világos színtípusnak a rengeteg fekete…

De vajon miért van ez így? Miért vonzódunk a feketéhez? Vagy miért választjuk inkább ezt, mint mást?

Mert a feketéről azt gondoljuk, hogy biztonságos. Hogy azzal nem lehet mellélőni. A fekete, az fekete, mindenkinek jól áll, mindenkit elegánssá tud tenni. Ez egy tuti szín. Nem igaz?

Sajnos nem. Az igazság az, hogy a fekete nem egy mindenki által hordható alapszín, hanem kizárólag a tél típus semleges színe. És így csak a tél típusnak áll igazán jól. Mindenki másnak óvatosan kellene bánnia a feketével.

Vannak olyanok, akiknek nagyon jól tud állni, ha arany ékszerrel, vagy valami meleg élénk színnel kombinálják a fekete színt.És vannak olyanok, akiknek mindenképpen világos színt kell tenniük az arcukhoz közel, és a feketét az arctól minél távolabb hordani.

csoportos_promo_blog
Minden színtípusnak megvannak a szabályai, hogy hogyan, és milyen mennyiségben hordhat feketét. Hordhatja-e magában? Hordhatja-e közel az arcához? Kombinálhatja-e fehérrel? Kell-e tompítani? És mivel tudja helyettesíteni, ha végképp kerülnie kell a fekete színt?

Ha eddig azt hitted, hogy a feketével biztosra mész, akkor most el kell, hogy keserítselek: A fekete szín önmagában a legtöbb embernek nem áll túl jól. Túl erős, túl sötét, karikákat rajzol a szemed alá, teljesen háttérbe szorítja az arcodat, vagy túl szigorúvá tesz, ha nem tél típus vagy…
(és akkor a fekete-fehérről még nem is beszéltem…)

Ha te is szeretnéd a feketét a színtípusoddal tökéletes összhangban hordani, akkor gyere el május 20-án a CsinosAnyu öltözködési alaptanfolyamra, és térj haza olyan tudásanyaggal, amivel magabiztosan tudod majd hordani az összes színedet.

ITT TALÁLOD A RÉSZLETEKET

A létszám limitált (max 8 fő), jelentkezz, nehogy lemaradj!

A tanfolyamon személyesen és online formában is részt tudsz venni. Melyiket választod?

Öltözz tudatosan – öltözködési alaptanfolyam

Kapcsolódó bejegyzések