Teszt: vagány tavaszi trendszín a körmeiden

Végre kisütött a nap, és újra kezd színessé válni a természet. Már nem sebesíti kezeimet a hideg szél. Ennek örömére manikűrözésbe kezdtem.

Mirával kiválasztottuk a tavasz trendszínei közül azt, ami leginkább hozza a tavasz hangulatát, és neki is láttam.

A választott szín a Pink yarrow lett (magyarul ez a rózsaszín cickafark). Ez egy izgalmas élénk rózsaszín, hideg és meleg árnyalat között félúton, tehát mindenki hordhatja, aki szereti az élénket.

Pink yarrow - 2017 egyik trend színe

Pink yarrow – 2017 egyik trend színe

A tesztre 3 márka 5 különböző körömlakkját választottuk ki. A teszt előtt kissé szkeptikus vagyok, mert nekem a gél lakk is lepattogott a körmömről 2 nap után. Szinte mindent próbáltam e téren ( hagyományos körömlakk, gél lakk, porcelán), és tudtam, hogy anyaként nem egyszerű szépen tartani a körmeimet, így az alábbiakat vártam:

  • gyorsan száradjon,
  • legalább 3 napig ne kelljen újra lakkozni,
  • a lemosás könnyű, és hatékony legyen.

Íme a tesz eredménye: 

spring_nailpolish

 

 

Avon Mark gel shine

Árnyalat: Partfait pink
Katalógus ár: 799 Ft

Ez az Avon legeslegújabb termékcsaládjában jelent meg a márciusi kampányban.

A lakk egészen hamar száradt, és a színe is szép. Valóban gél hatású, ám szerintem az állaga túl folyékony. Nem tudtam elég ügyes lenni, óhatatlanul felkentem a körömágyra, és miután azt gondoltam, megszáradt, tenni-venni kezdtem. Ahogy hozzáértem valamihez, már csúnyán meg is húzódott, emiatt nem is teszteltem addig, hogy meglássam, mennyre tartós, inkább már másnap megváltam tőle.

Ezt tapasztaltam a többi Avon körömlakkal is, és ezidáig abban a hitben voltam, hogy bennem van a hiba. Mígnem kipróbáltam más márkájú lakkokat is…

Avon Mark gel shine

 

 

Essence out of Space stories

Árnyalat: Beam me up 04
Ár: 749 Ft

Az Essence márka alapvetően belopta magát a szívembe. Nem csak az ár tekintetében,  több szempontból is kifejezetten jó élményt okozott. Az állaga könnyed, nem folyós. Könnyű volt vele dolgozni. Két rétegben alkalmaztam, úgy fed igazán szépen.

Kicsit lassan száradt, azonban nagyon tartós. A harmadik napon kezdett el kopni, pedig mosogattam vele a megszokott módon, nem kíméltem.

Plusz pozitívum számomra, hogy a lemosása könnyű volt, annak ellenére, hogy csillámos. Nem lett mindenem csillogó tőle, és nem kellett napestig “vakarni” sem.

Essence out of Space stories

 

 

Catrice Soft Blossom

Árnyalat: Pink Rolls-Roses és Coachella Vibes
Ár:990 Ft

A Catrice hivatalos oldalán ezt a három jellemzőt sorolják: virágok inspirálta körömlakk, hosszan tartó formula szatén-matt végeredménnyel, egyedi virág illattal.

Nos, a virágok inspirációja remekül hatott. Két árnyalatot teszteltem, és mivel annyira szépek a színei, melyek tökéletesen passzolnak egymáshoz, hogy rögtön a kettőt együtt tettem a körmömre.. A 050 Pink Rolls-Roses  árnyalatot, és  a 040 Coachella Vibes-t használtam.

Catrice Soft Blossom

Ahogy ránéztem a kész manikűrre, olyan érzésem volt, mintha egy csokor gyönyörű tulipánt látnék. A két árnyalat remekül kiegészíti egymást. A Coachella Vibes már egy réteggel is nagyon szépen fedett, élénk színe teljesen felvidított. Azonban a Pink Rolls-Roses két réteggel is foltos lett. Nem szárad túl gyorsan, átlagosnak mondanám. Amikor úgy éreztem, hogy megszáradt, már valóban szilárd volt, nem húztam, vagy sértettem meg semmivel.

Állagra kissé folyós, de nem annyira, mint az Avon körömlakkja, és egészen tartós, 3 napot bőven kibírt.

A szatén-matt kifejezés is ráillik, viszont az egyedi virág illat… Nekem nem hasonlított virághoz, kifejezetten nem tetszett az illata. Mindettől eltekintve elégedett voltam vele,  ez is becsúszott a kedvenc kategóriába.

Catrice Soft Blossom

 

 

Essence 1 coat & go

Árnyalat: Instant party 08
Ár: 649 Ft

Túlzás nélkül állítom, hogy ez minden hibátlan manikűrre vágyó anya álma. Ahogy ígéri a felirat, erősen pigmentált, és egy rétegben fed. Én kifejezetten ügyetlen vagyok a manikűrözésben, és mégsem sikerült csíkosra kennem! Kiváltképp jó az állaga, könnyű felvinni, sehol sem foltosodott, nem folyt el, és mindezek tetejében pillanatok alatt meg is száradt. Két napig simán bírta fedő lakk nélkül is, fedővel persze még lehet növelni az élettartamán. Nekem így takarítással, mosogatással együtt is négy napig bírta. Ez a lakk a kedvencem!

Essence 1 coat & go

 

Egész tavaszra jó választás egy ilyen színű körömlakk, főleg, ha egy hasonló rúzst is beszereztek hozzá, hogy teljes legyen az összhang! 😉

Kapcsolódó bejegyzések