Teszt: matt rúzsok

Próbáltad már a matt rúzsokat?

Tavaly már találkoztunk vele, és úgy tűnik, egyre jobban terjed a matt rúzsok divatja.

Emiatt Mirával arra gondoltunk, kipróbálunk néhányat, hogy kiderítsük, mennyire praktikusak, és anyabarátak ezek a termékek.

Anyaként fontos szempont, hogy ne hagyjon foltot, ne kelljen sokszor újra kenni, ne szárítson, legyen kényelmes, természetes a viselése. És persze, legyen valóban matt!

 

 

Alap esetben nem szoktam rúzst használni, inkább a szájfények mellett tettem le a voksom, pedig azt, ha reggel otthon felkenem, 1 óra múlva, az irodába érve már nyoma sincs. Kivéve a lányom arcán, mert ő alig tudja levakarni a pofijáról…. És mindig mondja, hogy “De anyaaaa!”, majd törli, törli, és reménykedve kérdez: “Látszik még?”. Hát, igen, mi így köszönünk el reggelente.

 

Catrice Matt Lip Artist Best Rosebuddies Forever

Catrice Matt Lip Artist
Árnyalat: Best Rosebuddies Forever
Ár: 1 690 Ft-tól

 

Viselete kényelmes, könnyed, nem volt kellemetlen, szárító érzésem tőle. A színét szépen tartotta, csak reggeli és ebéd után kellett megigazítanom.

A reggeli puszim ezen a napon nem hagyott nyomot.

Maga a termék azt ígéri, hogy akár 6 órán át tart, és ez valóban így is van (ha kibírsz 6 órát evés, és meleg italok fogyasztása nélkül).

A színe felkenve sötétebb, mint amire gondoltam a termék láttán, de ez nem zavart, tetszett minden tekintetben.

 

Cartice Vetlvet Matt Lip Cream MidNude Season

Cartice Vetlvet Matt Lip Cream
Árnyalat: MidNude Season
Ár: 1159 Ft

 

Ez a termék folyékony állagú, saját applikátorával felvihető.

A szín natúr, leginkább a bőrhöz hasonlított, szolid, nappali sminkhez tökéletes. Krémes állaga miatt leginkább egy szájfényre emlékeztetett. Nagyon kellemes, krémes, enyhén vaníliás illata van.

Bár az van ráírva, hogy matt, nekem nem úgy tűnt. Bár nem csillog, nem fényes, mégsem mondanám mattnak. Viselni kényelmes volt, de hamar lekopott, és olyan érzetet hagyott maga után, mintha hámlana.

 

Avon True matt hatású ajakrúzs

Avon True matt hatású ajakrúzs
Ár: 1149 Ft

Ebből a típusból három árnyalatot teszteltem. A Berry Blast-ot, a Ravishing Rose-t, és a Coral Fever-t, mivel kíváncsi voltam, hogy ugyanaz a márka más színekben hogyan viselkedik.

A rúzsok mindegyike matt, és nagyon tartós. Egyáltalán nem szárított, és nem pergett le. Csak ebéd után kentem újra őket. A poharamon, és gyermekem arcán sem hagyott foltot. Kivéve a Ravishing Rose-t, amiről sajnos azt kell mondanom, hogy mindenhol fogott. A pohár, az arc, a kezem mindenhol olyan lett a nap folyamán.

Egyetlen hátránya ennek a márkának, hogy foltosodik. Időnként össze kellett szorítanom az ajkaimat, hogy elegyengessem a rúzst rajta.

Alverde szájkontúr ceruza Pretty Mauve

Alverde szájkontúr ceruza
Árnyalat: Pretty Mauve
Ár: 700 Ft

A szájkontúr ceruza alapvetően nem rúzs, én mégis kipróbáltam úgy, mint egy rúzst. Szerintem senki nem mondta volna meg, hogy nem rúzs van a számon.

Egy nagyon klassz színnel találkoztam. Kellemes, egyszerű nappali smink lett belőle. Szépen lesatíroztam az ajkaim, és tökéletesen olyan lett, mint egy matt rúzs. Az állaga kellemes, puha, és könnyű volt a felvitele.

Nagyon elégedett voltam vele, ráadásul natúr termékről van szó, tehát tényleg alkalmas napi használatra.

Összegzésképpen két kedvencem lett a hét folyamán állag, és viselet szempontjából:

a Catrice Matt Lip Artist szájceruza,

és az Alverde szájkontúr ceruza.

Mindkettő magabiztosságot kölcsönzött, mert tudtam, hogy nem fakult a nap folyamán, nem kenődött a fogamra, sem máshova, egyenletes és szép maradt egész nap.
Ez a két rúzs annyira magabiztossá tett a teszt során, hogy a jövőben már biztosan nem marad ki a sminkemből a rúzs sem. Ha más nem, egy szájkontúr ceruza minden táskában elfér.

Címkék: , ,
Kapcsolódó bejegyzések