Teszt: Alverde CC krém

Ígértem, hogy jövök egy CC krém teszttel.
Nevezetesen az Alverde CC kréméről van szó:

cc_krem01

Volt az Alverdének egy színezett hidratáló kréme, amit nagyon szerettem, nagyon sokszor használtam alapozó helyett is. De nagy bánatomra egyszercsak megszüntették. És jó ideig nem is volt helyette semmi.

Végülis kibékültem egy folyékony, könnyű alapozójukkal, a goji kivonatos Color & Care-rel. De azért ez mégsem olyan, mint egy krém, amit csak magamra kenek, és kész. Ehhez már kellett ecsetet használnom, hogy szépen el tudjam oszlatni az arcomon, ami a reggeli rohanásban azért nem mindig fért bele az életembe…

Szóval továbbra is vágyakozva gondoltam vissza a régi színezett hidratálómra… Míg a múlt héten egyszercsak a szemembe ötlött ez a CC krém. Nem sokat gondolkoztam rajta, hogy megvegyem-e, azonnal a kosaramban, majd a fürdőszoba polcomon landolt.

Az első felkenésnél az illata fogott meg leginkább: erős, édes, púderes illata van, ami nekem nagyon bejön!!! Valamire emlékeztet talán gyerekkoromból, de még nem jöttem rá, mire…

Az én bőrömhöz, ami érzékeny, és ilyenkor télen száraz is kicsit, tökéletes. Kézzel kentem, mint a hidratáló krémet. Gyorsan felszívódik, tehát gyorsan is kell eloszlatni az arcon. Ha jó mennyiséget raksz a kezedre, akkor nem csíkos, vagy foltos, nekem nagyon szépen felszívódott mindenhol. Reggel arctonikos tisztítás után vittem föl. Egyszer kipróbáltam úgy is, hogy teszek alá hidratáló krémet is, de totál felesleges volt, mert amikor nem tettem alá, akkor is nagyon szépen hidratálta a bőrömet, amin őszintén szólva csodálkoztam, mert elég sűrű a krém állaga, és azt gondoltam, hogy kevés lesz a hidratáláshoz, vagy minimum azt, hogy túl zsíros lesz nekem. De nem is zsíros, és nagyon jól hidratál is.  Szóval nagyon jól működik.

cc_krem02

A fedése tökéletes, illeszkedik a bőröm színéhez, és szép egyenletessé teszi, tényleg olyan, mintha egy vékony alapozó lenne rajtam, csak éppen ezt 10 másodperc alatt felkenem a kezemmel, és be is szívódik, míg az alapozóval elpepecselek pár percet az ecsettel, míg olyan lesz, amilyet én szeretnék. Nekem nem is fénylik tőle az arcom, vagy inkább úgy mondanám, hogy ad egy kellemes természetes fényt az arcomnak, de nem azt a zsíros maszkos csillogást, amitől mindannyian félünk. Teljesen természetes hatása van, gyakorlatilag, ha jól kened fel, nem is látszik, hogy van valami az arcodon.

Az egyetlen problémának azt tartom, hogy nincs belőle többféle árnyalat, és kíváncsi is lennék, hogy egy nálam világosabb, vagy sötétebb bőrszínnel rendelkező nőnek vajon illeszkedik-e a bőrszínéhez, vagy ez egy alapjában elvetélt gondolat?

A fényvédelme lsf 6, ami ilyenkor télen szerintem teljesen OK, nyáron meg kinek mi. Nekem valószínűleg nyáron is elég lesz, elég jó barna a bőröm, szóval nem félek a napsugaraktól.  De akinek leégésre hajlamos a bőre, annak tuti, hogy kevés.

Mindent összegezve, szerintem egy nagyon jó natúr termék. Aki nem szeret mindenféle vegyszereket a bőrére kenni, annak tökéletes hidratáló és alapozó egy tubusban. Reggel rohanó anyukáknak alap termék!

Próbáltad már az Alverde CC krémét?

Oszd meg velünk a tapasztalataidat!

Kapcsolódó bejegyzések