Szín-stílus

Legyen előnyös, amit viselsz…

Ruházatunk ugyanolyan kommunikációs eszköz, akárcsak gesztusaink. Megjelenésünk információt közöl rólunk.

A mondás szerint “nem a ruha teszi az embert”, mégis tagadhatatlanul fontos, milyen benyomást teszünk másokra. A helyesen kiválasztott ruhák erősítik énképünket, és növelik önbizalmunkat.

Jólöltözöttségünk jó hatással van ránk, és kellemes benyomást kelt másokban. Ruhatárunk összeállításánál tehát tisztában kell lennünk vele, mi áll nekünk legjobban. Ebben segít a szín- és stílustanácsadás.

Tavasz, nyár, ősz és tél

Az emberek bőrük árnyalata, szemszínük és hajszínük alapján négy alapvető színtípusba sorolhatók. A négy típus nevét az évszakokról kapta: tavasz, nyár, ősz és tél (ez még tovább oszlik tizenkét altípusra).

Attól függően, hogy valaki melyik típusba tartozik, van, akinek a meleg, sötét és tört színek állnak jól, van akinek a meleg, világos és élénk színek, van, akinek a hideg, sötét és élénk színek, van, akinek pedig a hideg, világos és tört színek.

Mit vegyek fel?

Nem mindegy tehát, hogy milyen színekből állítjuk össze a ruhatárunkat, mit mivel kombinálunk.

Ha típusunkat figyelmen kívül hagyva öltözködünk, könnyen megeshet, hogy sápadtnak, fáradtnak tűnünk még akkor is, mikor kipihentek vagyunk.

Ha viszont a számunkra megfelelő színeket használjuk, azzal kiemeljük arcunk alapvető harmóniáját. Az épp aktuális trend színei nem biztos, hogy nekünk is megfelelnek. Ha színtípusunknak megfelelő színekből állítjuk össze ruhatárunkat, minden helyzetben magabiztosan viselhetjük darabjait.

Csak tudatosan

Ha eljössz tanácsadásomra, megtudhatod, milyen színek állnak jól, és melyek azok, amiket érdemes kerülnöd. Megtanulhatod, mit mivel kombinálj, hogyan állítsd össze színharmóniádat.

Megkönnyíted ezzel magadnak a vásárlást is, hiszen a nagy választékot eleve szűkíted azzal, hogy tudod, mely színekhez nyúlj.

Másrészt sok felesleges ruha megvásárlásától is megkíméled magad. A szekrényedben végül egy praktikus, egymással jól kombinálható darabokból álló ruhatárad lesz.

Hogyan állapítható meg a színtípus?

A tanácsadáson színteszt segítségével állapítom meg a színtípusodat.

Ez abból áll, hogy a tükör előtt ülve, meghatározott sorrendben teszek fel különböző színű kendőket eléd (összesen körülbelül 80 db kendőt). Így te is látod, hogy mi az, ami jól áll neked, és mi az, ami nem. Valamint meg tudjuk nézni, hogy kedvenc színeid hogyan állnak neked.

A színteszt után természetesen megkapod színtípusod leírását, mely nemcsak a ruhákra, hanem kiegészítőkre, sminkre és hajszínre vonatkozóan is tartalmaz tanácsokat, valamint egy színkártyát is, amivel megkönnyítem a vásárlásaidat.

A stílus is fontos

A megfelelő színek mellett természetesen fontos, hogy alkatodnak megfelelő szabású ruhákat viselj. Mindenkin vannak olyan részek, melyeket leplezni szeretne , és mindenkin vannak hangsúlyozni való részek is. Stílustanácsadásomon megtudhatod, hogyan öltözködj, hogy a legjobb formádat hozd!

Megnézzük, milyen a testalkatod (homokóra, háromszög, fordított háromszög, téglalap, kerek…), milyenek az arányaid (derékvonalad hol helyezkedik el, milyen hosszú a lábad) és megtudhatod, hogy adottságaidhoz milyen fazonok, minták állnak jól.

Megtudhatod, hogy megjelenésed természetes, extravagáns, romantikus, klasszikus, vagy kreatív személyiségre utal?
Vajon kerek, ovális, szív alakú, vagy szögletes az arcod? Keskeny, széles, magas, vagy alacsony a homlokod? Mi az, amit korrigálni kell, és mi az, amit hangsúlyozni?

Mindezekre a kérdésekre választ kapsz, és kiválasztjuk a karakteredhez és személyiségedhez illő frizurákat is.

Ha kedvet kaptál a megújuláshoz, az árakat itt találod: Tanácsadás árak

Discussion about this page

  1. […] Szín-stílus […]

A kommentelés le van tiltva.