Őszi trendek I. – Szafari a ruhatáradban

new_york_fashion_week01

Megőrülsz tőle, vagy megőrülsz érte? Van a kettő között átmenet? Nem hiszem, hogy lehet semlegesen viszonyulni az állatmintás ruhadarabokhoz. Valami véleményed biztos, hogy neked is van róluk.

Én például sose gondoltam volna, hogy valaha állatmintás ruhám lesz. Sose. egészen tavaly télig, amikor is szembejött velem egy kígyómintás tubusruha. Magam is meglepődtem, de képtelen lettem volna otthagyni az üzletben, annyira rám való volt! Végül olyannyira beleszerelmesedtem, hogy majdnem vettem hozzá egy magassarkú cipőt is, szintén kígyómintával (végül erről lebeszéltem magam, de nem a minta miatt, hanem mert nem volt elég kényelmes a cipő). Azóta szert tettem egy ezüst színű kígyómintás karkötőre, és most erősen kacérkodom a zebramintával is, így valószínű, hogy hamarosan bővül a szafari részleg a szekrényemben.

Ugyan rinocérosz és gorilla mintát nem találtam, de azért elég sokféle minta megtalálható az idei szezon kínálatában:

Kígyós leggings a H&M kínálatából. Erős kísértés…

pithon_promod

Kígyós mini és maxi a Mango-tól. Bármelyiket el tudom képzelni hétköznapra és alkalomra is a megfelelő kiegészítőkkel.

mng02        mng10

Jöhetnek a kisebb-nagyobb macskák?

Szürke, de korántsem unalmas darab (Promod)

allat_promod

A leopárd kabát az a darab, amihez már nem kell semmit hozzátenni, minden más csak a háttér. Ha viszont ennyire nem vagy bevállalós, próbáld ki, hogy csak egy-egy állatmintás kiegészítőt csempészel be a ruházatodba, ezzel is izgalmas hatást érhetsz el. (mindkét kép: New York Fashion Week streetstyle)

 Best-Street-Style-London-Fashion-Week-Spring-2014         london_fashion_week_shoes

Nem kötelező egy darabnál és egy színnél/mintánál megmaradnod: halmozhatod is, ha tudod hordani.
(kép: New York Fashion Week streetstyle)

new_york_fashion_week02

Maxi mintás, vastag kötött pulóver a Moschino kollekciójából. Must have darab az őszi-téli szezonra.

moschino_cheap_and_chic02

Rózsaszín ocelot. Tökéletes szett. Az a körömcipő a fekete harisnyával elegáns, finom és vad egyszerre! (DKNY 2013 fall/winter)

dkny03

 

 És itt a kontrasztos zebra! Tél típusoknak tökéletes választás! És milyen jól állna hozzá egy erős piros cipő a szolid fekete helyett!

h&m01       mng07

 

A végére egy kuriózum: Zsiráf minta a Burberry kollekciójában. Hosszú lábúaknak csizmával, rövid lábúaknak magassarkúval.

burberry-prorsum-autumn-fall-winter-2013-lfw11

 

És miután én így jártam az állatmintákkal, borzasztóan kíváncsi vagyok, vajon  nektek melyik minta jön be leginkább az idei kínálatból? Zebra, zsiráf, leopárd, vagy tigris? Ha van abszolút kedvenced, írd meg hozzászólásban!

Ha pedig elakadnál, biztos vagyok benne, hogy a gyerekeid lelkesen segítenek neked kiválasztani a szezon legjobb mintáját! Kérdezd csak meg őket!

 

Kapcsolódó bejegyzések