Maxi forever

kezdokep

Az történt, hogy hirtelen ránk tört a meleg tavasz. Ilyenkor pedig könnyen megeshet, hogy az ember leányának kedve támad szoknyát húzni. Végre harisnya nélkül! És mi sem kellemesebb egy ilyen meleg napon, mint egy laza maxit magunkra kapni. Épp annyira melegít, hogy ne fázzunk az árnyékban, és épp annyira szellős, hogy ne legyen melegünk a napon sem. És akkor most még csak a praktikus oldalát említettem ennek az örök érvényű ruhadarabnak.

A hosszú szoknya szerintem extrán nőies. Mindemellett tud romantikus, sejtelmes, vagy elegáns is lenni. Legszembetűnőbb tulajdonsága pedig, hogy nyújtja az alakot.  Van belőle földig érő, van bő, szűk, selyem, farmer, fodros, pliszírozott, zsebes, csíkos, és még oldalakon keresztül sorolhatnám, hányféle lehet egy maxi szoknya. De ne aggódjatok, nem teszem, mindenki találja meg a kedvére való és alkatához illő színeket, mintákat, anyagokat és fazonokat!

Addig is, míg kitalálod, milyen szoknyát szeretnél  hordani ezen a nyáron, böngészd végig az összeállítást, hogy megtudd mivel és hogyan is érdemes hordani a maxit:

 

mng05  mng06

Külön szabott derékrész. Az ilyen derékmegoldású darabok ideálisak azoknak, akik csípőben erősebbek. Akár még ennél kicsit szélesebb derékrésszel is. Ha pedig van egy kis pocakod, akkor a kiskabát nagyon jó kiegészítője a hosszú szoknyának: ápol és karcsúsít.

kiskabat Green-Maxi-Skirt-Lookbook-The-Streets-1 pink-chiffon-maxi-skirt

Kiskabátos összeállítások. Tökéletes párosítás. A kabát hossza itt nagyon fontos. Ne legyen túl hosszú, érjen derékig, vagy csak kicsit lejjebb.  Ha jó a kabát hossza, nagyon szépen hangsúlyozza a derékvonaladat. Nem beszélve róla, hogy ugyanahhoz a szoknyához felvehetsz egy farmer dzsekit, egy bőrdzsekit, vagy egy elegáns blézert is, a hatás pedig nem marad el.

 keruld

Ezt kerüld! A kívül hordott bő felső a maxi szoknya halála. Eltünteti a derekadat, és úgy nézel ki, mint egy ókori görög oszlop. Ezt biztosan nem akarod.

beturve_bo02  beturve_bo01

Helyette tűrd be a fölsőd…

 

ov_kivul02 ov_kivul03

…vagy tegyél rá övet!

keskeny_ov01  keskeny_ov03

Keskeny öv a derekadra! A képek magukért beszélnek. Egy finom öv kihangsúlyozza, de nem hangsúlyozza túl a derekadat.

egyszeru_folul02

Hangsúlyos szoknya.  Ha egyszerű szabású fölsőt választasz, a hangsúly automatikusan a szoknyára fog kerülni.

 rugalmas_pamut01    h&m01

Sportosan is. Nem kell lemondani a maxiról azoknak sem, akik a sportos, kényelmes stílust képviselik: a rugalmas pamut szoknyák nem kényesek és extra kényelmesek.

 

fashion-long-skirt-2013

Derékban erősen húzott fazon. Ez a kedvencem, odavagyok ezért a szoknyáért. Bohém összeállítás. Kizárólag vékony testalkatúaknak! A hasvillantást azért kihagynám.

il_fullxfull.408871838_2uut  nagyzsebes

Különleges szabású szoknyák sok anyaggal, nagy zsebekkel, pamutból. Azoknak, akik kedvelik az extrákat.

eros01

És végül ez a kép a kedvencem! Mert maxit nem csak a magas, vékony nők hordhatnak!

Következő bejegyzésem szintén maxi szoknya témában íródik: kifejezetten alacsony nők számára tartogatok tippeket. Ha nem akarsz róla lemaradni, kövesd a facebook oldalamat!

Kapcsolódó bejegyzések