Januári kedvenc: szürke körmök

A múlt héten posztoltam egy képet a Facebook oldalamon, amin az épp aktuális kedvenc körömszínemet láthattátok: a matt szürkét.

Én bele is vágtam a dolgok közepébe, még aznap elmentem szürke körömlakkra vadászni. Azt gondoltam, ez egyszerű lesz, hiszen ez most valóban egy trend. De tévednem kellett, legalábbis ami azt a két üzletet illeti, ahova volt időm bemenni.

Először a DM-ben próbálkoztam: az összes körömlakk között egy darabot találtam, ami szürke volt. És bár nem éreztem, hogy ez lenne a tökéletes, azért mégis megvettem, hogy legyen legalább egy szürke körömlakk, amit kipróbálhatok.

Ő volt az: egy Maybelline limitált szériás grafiszürke körömlakk. Inkább meleg árnyalattal, mint hideggel, sötét tél vagy sötét ősz típusoknak tökéletes választás.

grey_manicure_csa02

És ilyen lett felkenve: a fedése 2 rétegben teljesen OK, az első rétegnél azért féltem, hogy csíkos lesz, mert nem terült annyira szépen, de a második réteg minden ilyen jellegű hibát elfedett. A végeredmény egy sötétszürke, fémesen csillogó felület. Elég vagány!

grey_manicure_csa01

De vágytam valami másra, egészen pontosan matt körömlakkot szerettem volna, így benéztem a Müllerbe. Arra számítottam, hogy ott tömegével találok majd matt szürke körömlakkot, és csak győzzem válogatni, de nem ez történt. Itt is vadásznom kellett. A legtöbb szürke itt is csillámos volt, vagy fényes felületű. Mattból összesen kettőt találtam, azokat el is hoztam.

Az egyik az Essence I love trends limitált kiadású sötétszürke körömlakkja. Szintén csillámok vannak benne, de határozottan rá van írva a hátuljára, hogy MATT, szóval nagyon-nagyon kíváncsi voltam, hogy valóban matt lesz-e?

grey_manicure_csa03

És igen: nagyon szép matt felületű, selyem-csillogású, hideg szürke körömlakkra leltem. Ezt biztosan nagyon sokat fogom még használni a télen. A három lakk közül ez terült a legszebben, legegyenletesebben a körmömön. Ezt is két rétegben kell felvinni, de viszonylag gyorsan szárad.

grey_manicure_csa04

A harmadik teszt alany pedig egy Miss sporty középszürke matt körömlakk lett, mivel világosabb szürkében is ez volt az egyetlen versenyző,amit le tudtam venni a polcról.

grey_manicure_csa05

És íme a kezemen: Szép az árnyalata, hideg középszürke, tökéletes választás nyár színtípusoknak. És nagyon jól kombinálható a cukorka, vagy világos púderes színekkel. Próbáltam is mellé ilyeneket tenni a fotókon, hogy lássátok. Mivel ez volt az utolsó lakk-tesztem, ez maradt rajtam a legtöbb ideig (5 napig), és jól bírta még így is, hogy nem tettem rá fedőlakkot, mivel csak fényes fedőlakkom van itthon.

grey_manicure_csa06

Egy szó, mint száz, érdemes a szürke körmöket kipróbálni most, akár fényesben, akár mattban, mert nagyon jól néznek ki.
Ha pedig beszerzel egy matt fedőlakkot, akkor még arra sem kell figyelned, hogy maga a lakk matt legyen, hiszen bármilyen körömlakkot mattá tehetsz vele.

Neked is van jó szürke körömlakkod, vagy matt fedőlakkod?

Oszd meg velünk itt hozzászólásban:

Címkék:
Kapcsolódó bejegyzések