Ilyen, amikor egy stílustanácsadó a barátod

Kedves Anyu!

Ezt a beszámolót egészen személyes okból írom, hogy megoszthassam veled örömöm, és tapasztalatom.

Szeretném, hogy lásd, nem vagy egyedül, amikor azon kapod magad, hogy egy fontos családi eseményre kitetted szíved lelked, és az utolsó pillanatban rájössz, hogy mindenre, és mindenkire gondoltál, kivéve önmagadat.

Remélem, hogy miután elolvastad soraim, te is mersz ezen változtatni, és a jövőben a családi fotóidon már egy boldog, és sugárzóan szép édesanya mosolyog vissza rád!

Ha kíváncsi vagy az én átalakulásomra, gyere, olvass tovább!

Hozok sok képet is. 

Elöljáróban pedig fogadd szeretettel azt, aki voltam:

2016. tavasz

Ezt a fotót 2016 tavaszán készítette Vámosi Annamária barátnőm egy martonvásári kirándulás során.

A probléma

Nemrég szembesültem azzal a ténnyel, hogy családi ünnep lesz nálunk, és nekem még mindig nincs ünneplőm. Azaz van egy fekete nadrág, fehér felsővel, amit még évekkel ezelőtt a H&M-ben vásároltam. Aztán rákerestem az időjárásra, és feleszméltem, hogy hideg lesz. Rájöttem, hogy ha kabátban kell lennünk, akkor úgy fogok kinézni, mint bármely hétköznap. Ezen vívódtam egy ideig, mígnem elkezdte nyomni a vállamat a teher, és hangosan felsóhajtottam Mira társaságában, hogy én mennyire utálok vásárolni, és nem akarom, és de rossz…

Mira rám nézett, és megkérdezett: “Segítsek?”. Felcsillanó szemekkel, és teli reménnyel mondtam, hogy igen.

Ez volt életem első vásárlása stylisttal!

Nem tudtam, mi vár rám, de most elárulom neked, hogy benned ne legyenek ilyenfajta kétségek.

Hamar letárgyaltuk, mekkora összeget szeretnék rászánni a ruhára, és mikor mehetünk, mennyi időnk van rá. Mira rögtön kalkulált, és célirányosan indultunk útnak. Nélküle ennyire gyorsan biztosan nem végeztem volna, csak bolyongtam volna órákat az üzletekben. Már nem emlékszem pontosan, de az biztos, hogy több, mint 10 darabot próbáltam, és mindösszesen 1 óra alatt meg is lett a vágyott szettem.

Szavakba nem is tudom önteni, mekkora terhet vett le a vállamról gyakorlatiasságával.

Mielőtt hoznék néhány képet, fontosnak tartom elmondani, hogy én elég csökönyös vagyok. Kisebb nagyobb megszakításokkal 20 éven át volt fekete a hajam, és fekete, vagy maximum sötét bordó, és barna a ruhatáram. Remekül elvoltam a farmernadrágommal.

Az ünneplőm is így nézett ki a stílustanácsadás előtt, amikor nagyon színesen akartam öltözni:

2016. tél

Ezt a fotót decemberben egy gasztroblog kapcsán készítettük. Egy partira, vagy üzleti találkozóra szerintem tök jó ez a szett, de egy családi partira már nem biztos, hogy be mernék állítani így.

Mirával évek óta ismerjük egymást, tavaly pedig egy irodában kezdtünk el dolgozni. Kávézások közben sokat beszélgettünk, mindenféle csajos témáról.

Ősszel nagy gondom volt, hogy télikabátot kellene vennem. Egy beszélgetésben pedig Mira elejtett egy olyan mondatot, hogy “Szerintem neked jól állnának a világos színek.”.

Ekkor beindult valami fogaskerék féle bennem, és elkezdtem tesztelgetni. Eredményeképpen pedig megvettem a kedvenc kabátom, amit azóta is imádok. Nem csak a fazonja miatt, hanem mert a színétől egyszerűen jó kedvem lesz.

Íme:

2017. tavasz

Íme, ez vagyok én 2017-ben. A képen pedig a kedvenc kabátom. Igen! Rózsaszín, és imádom!

Stílusváltás

A változások sorra jöttek. Eldöntöttem, hogy váltok hajszínt is, nem akarok többé sápadt anyu lenni.

Világosbarna ombre stílusra váltottam (ami egyelőre vörösödik, de még hamvasítjuk), és a sminkemen is módosítottam kicsit. Mint korábban olvashattátok, idén az erősebb színű, matt rúzs a trend. A korábbi tesztünk során ezt annyira megszerettem, hogy most már szinte mindig használok rúzst, hangulatomhoz megfelelően.

2017. tavasz

Ombre haj és matt rúzs.

Sok smink?

Sokaktól kaptam visszajelzést, hogy túl sok a smink. Most elárulom, hogy egyáltalán nem az!

Ha közelebbről megnézed, látható, hogy igazából csak a rúzs tűnik erősnek, bár én inkább azt mondanám, hogy szuper menő! Nem szokványos, nem természetes, hanem vidám.  Alapozónak az Alverde CC krémét használtam. Ezt ajánlom neked is, mert irtó kényelmes.  Szemfesték gyanánt csak egy szempillaspirált használtam, semmi egyebet. Bevallom, jobban szeretem a barnát, de most muszáj volt kipróbálnom az Avon legújabb csodáját, ami egyelőre csak fekete színben kapható. Nem bántam meg, hogy kipróbáltam, de a szín miatt valószínűleg visszatérek majd a barna árnyalatra. Mindezt megkoronáztam egy Avon True matt hatású ajakrúzzsal, Ravising Rose árnalatban. Ezt a rúzst különösen szeretem, mert nagyon tartós, és a színe rettentően vidám.

A sminkem reggel 9-kor készült, a fotó pedig délben, és minden épp olyan remek volt, mint amikor reggel elkészültem.

A smink 2017 trendje alapján készült. Leginkább azért szeretem, mert pillanatok alatt kész, látványos, és nagyon csinos!

Egy anyának, akinek az idő a legfontosabb tényező, csak ajánlani tudom, mert nincs benne semmi olyan, amihez különösebb ügyesség kellene, és rabolná az időt.

Jöhet a teljes szett?

Ide nézz!

2017. tavasz

Ilyen, amikor egy stílustanácsadó öltöztet.

Egészen nagy változás az elmúlt évekhez képest, és én rendkívül jól éreztem magam ebben a szettben. Büszke vagyok rá, hogy bevállaltam ezt a kis átalakulást, és nagyon hálás vagyok, amiért hallgattam egy szakember véleményére. Alapvetően szívesen hordok tűsarkút, és a térd fölöttig érő szoknyákat, de be kell vallanom: ha láttál már x lábakat, hát az enyém az! Ráadásul alacsony is vagyok, széles csípővel megáldva.

Ezt jobb lenne takargatni, nem?

De nem ám!

Egy csinos műbőr hatású halvány rózsaszín szoknyát választottunk, egy fehér, romantikus, csónaknyakú blúzzal, és egy nagyon trendi sminkkel. Mivel alacsony vagyok, és nagyon szeretem a feketét, a fekete cipőhöz fekete harisnyát vettem fel. Én magamtól testszínűt választottam volna, de Míra szerint a szetthez ez jobban passzolt, bónuszként pedig nyújtja a lábaim, és senkinek nem tűnik fel ez a hatalmas x.  A képek bizonyítják, hogy így is van! A szoknyában, a felsőben és a kabátban is megjelent egy minimális fekete, ami nemcsak a komfort érzetemet növelte, de nagyon elegáns is lett tőle az összkép.

Kedves Anyu!

Bízom benne, hogy meghoztam a kedved a változásra, és hamarosan te is ki mersz lépni a komfort zónádból. Attól, mert anya vagy, még lehetsz csinos. Sőt!

Legyél csinos, boldog, és mosolygós édesanya!

Mert megérdemled 😉

 A képeket Vámosi Annamária készítette.

Kapcsolódó bejegyzések