Fűszerezd kockással

A helyzet az, hogy az ősz egyik nagy trendje a kockás.  Próbáltam ízlelgetni, emésztgetni ezt az infót egy ideig. Merthogy én hadilábon állok a kockással. 16 évesen nagyon szerettem, volt egy  bordó-kék kockás kertésznadrágom, agyonhasználtam, annyira tetszett. És itt vége is van a kockáshoz fűződő élményeimnek. Manapság már nemigen vonz a kockás, talán azért, mert félek, hogy úgy érezném magam benne, mintha 16 éves lennék?

kockas04_kicsi

De most eljött a nagyszerű pillanat, hogy kicsit utánamenjek a dolgoknak, hiszen a trend az trend és általában érdemes vele élni, hogy picit minden szezonban izgalmasabbá, színesebbé tegyük az öltözködésünket.

Egy kicsit körbenéztem a kifutókon, és streetstyle képeket is kerestem, hogy kiderüljön, hogyan érdemes idén kockásat viselni. És meg fogjátok látni, hogy a kockásat manapság már egészen elegánsan is lehet hordani. A lényeg az arányokban rejlik:

A kifutón megengedhetik maguknak a tervezők, hogy határozott és erős hatásokkal éljenek, így akár tetőtől talpig is kockásba öltöztethetik a modelleket. Ha én próbálnám meg ugyanezt, alighanem visszaköszönne a tini-feeling, amit mai fejjel már nem kívánok.

runway04  runway03

Nőiesebb vonalakkal párosítva már nem olyan ijesztő a kockás, de még mindig túl nagyvonalú ez a két modell ahhoz, hogy hétköznap használd őket.

runway01  runway02

Most nézd meg az utcán készült képeket, és rá fogsz jönni, hogy a titok nyitja a részletekben rejlik. Elég, ha egy ruhadarab, vagy kiegészítő kockás rajtad, ezzel már megadtad az alaphangulatát a szettednek. És stílusodhoz igazítva választhatsz erőteljesebb színeket, vagy egészen visszafogott finom darabokat. A bejegyzés végére meglátod, hogy ez az alapszabály, ha kockásat szeretnél hordani: a kockás legyen a hangsúly az öltözékedben, minden más maradjon a háttérben, legyen visszafogott, semleges, egyszerű.

Egy határozottan kockás kabát. El tudod képzelni, hogy egy virágmintás nadrággal is ugyanilyen jól nézne ki ez a szett? Figyeld meg, hogy a felső, a nadrág és a cipő is teljesen visszafogott és semleges, így van tere a kabátnak, és nem lesz sok a látvány.

kockas01_kicsi

Apró, ám meghatározó kiegészítő: a cipő. Elegáns és izgalmas egyszerre. Ha ilyen darab mellett döntesz, a többi ruha mindenképpen legyen visszafogott.

kockas02_kicsi

Ha amúgy is szereted a sálakat, akkor idén mindenképpen szerezz be egy kockás darabot. Nézd meg, mennyire feldobja a legegyszerűbb összeállítást is:

kockas03_kicsi  kockas05_kicsi

Ha elegánsan szeretnél kockásat hordani, válassz semleges árnyalatot, ami színben harmonizál a többi ruhadaraboddal:

kockas06_kicsi  kockas07_kicsi

Ezek után úgy döntöttem, nem riadok meg a kockástól, hanem beszerzek egy-két jó darabot magamnak az őszre-télre. Remélem, te is megpróbálod!

Kapcsolódó bejegyzések