Csinosanyu Adventi készülődés: Teendőket a naptárba!

Hogy haladtok a tervezéssel? Sikerült összeírni, hogy mit kötelező megcsinálni Karácsonyig, és hogy mik azok a programok, amik kikapcsolnának?

Én az adventi listámat a kis noteszembe írtam, ami mindig a táskámban van, tehát kéznél és szem előtt. 🙂

adventi_lista_2016

 

A kötelező teendő szerencsére kevés. Van pár dolog, pl a fodrász, és a smink, ami tavaly a kötelező oldalon szerepelt nálam, de idén már a feltöltődés kategóriába került. 🙂 Egyrészt azért, mert most olyan a frizurám, hogy nem lenne létszükséglet, hogy eljussak fodrászhoz Karácsony előtt, a sminknél pedig azt érzem, hogy nem feltétlenül akarok idén valami extrát, ha csak egy minimál smink lesz rajtam, akkor is teljesnek fogom érezni a karácsonyomat. Tehát ezzel a két dologgal kapcsolatban nincs bennem stressz.
Másrészt pedig a fodrászhoz járás nálam egy egész napos pesti kikapcsolódós program szokott lenni, nem beszélve arról, hogy a sógórnőm a fodrászom, így eleve egy jó kis csajos program szokott lenni a hajvágás. Tehát ez nekem abszolút kikapcsolódás. És a sminkkel is így vagyok, hogy azért került a feltöltődős programok közé, mert már régóta szeretnék kipróbálni egy sminket egy youtube videó alapján. Mindig csak nézem őket, de még sose próbáltam meg youtube videó alapján megcsinálni magamnak egy sminket. Így most betervezem, hogy legyen rá időm. 🙂

Ha megvagy a listáddal, akkor következik a naptárba való beírás. Enélkül a listád nem sokat ér.

Az időpontok naptárban való rögzítéséhez legjobb, ha olyan színű tollat használsz, amivel amúgy nem írsz, így azonnal látni fogod, hogy mire nem szabad rászervezned! Ha van családi naptáratok, akkor abba is vezesd bele ezeket a programokat, nem muszáj részletesen, elég akár annyit, hogy “ANYA OFF”, vagy “ANYA FELTÖLTŐDIK”, vagy bármi, ami neked is mosolyt csal az arcodra. Ha a telefonodban rögzíted a programjaidat, akkor akár emlékeztetőt is beállíthatsz egy nappal előre, hogy biztosan ne maradj le a saját programodról. 🙂


Mit mikor érdemes?

Négy nagyobb témakör van, amin érdemes elgondolkoznod, és beütemezned, de ezekhez én is hétről hétre adok majd segítséget, ötletet:

Ruha
Frizura
Körmök
Smink

A kötelező köröknél bizony végig kell gondolnod, hogy mit melyik hétre teszel, nehogy túlzsúfolttá váljon a naptárad, vagy az utolsó pillanatban kelljen kapkodnod:

Ruha: érdemes azzal kezdened a készülődést, hogy megtervezed, mit veszel fel Karácsonykor, hogy ha valamit még be kell szerezned a karácsonyi szettedhez, akkor legyen időd, és ne az utolsó héten, a nagy tömegben kelljen bemenned a ruhaüzletekbe. Tehát ezt tervezd erre a hétre, dec. 11-ig találd ki, mit fogsz felvenni Karácsonykor. És ne felejtsd el, hogy a Karácsony 3 napos program, tehát ha kimozdultok, akkor mindhárom napra tervezd meg, mit fogsz viselni.

pinterest02


Frizura: Ha fodrászhoz mész, tervezd dec. 12 – 18 közé. És ha még nem tetted meg, nagyon gyorsan jelentkezz be, mert ha halogatod, a végén már nem férsz be majd a fodrászod naptárába.
Ha nem mész fodrászhoz, akkor szintén ezekre a napokra tervezz be magadnak egy pár órát,amikor kitalálod és kipróbálod, milyen frizurád lesz. 

fodrasz02

Manikür: Ha magadnak csinálod, akkor a karácsony előtti napokban tervezz időt magadnak, és azt is gondold végig, mit fogsz még akkor csinálni. Nyilván ünnepi glitteres körmökkel már nem érdemes beiglit gyúrni. Tehát ez lehet, hogy az utolsó napra csúszik (nekem biztos). De mindenképpen tervezd be, írd föl! Ha körmössel csináltatsz műkörmöt, vagy géllakkot, akkor az azért többet bír, de, hogy ne kopjon meg, ezt is tedd a karácsony előtti pár napra. Ez azt jelenti, hogy december 20 – 23 közé tervezd.

nail_snow_angel

Smink: Mivel a sminkjét az ember leánya többnyire maga készíti el, egy szimpla karácsonykor nem rohangál sminkeshez, így erre nem kell időpontot kérned, viszont ha szeretnél valami jó, új sminket Karácsonyra, akkor erre is tervezz be időt, hogy mikor fogod kitervelni, kipróbálni, és beszerezni a termékeket hozzá.

smink_arany


+1: Kozmetikus: Ha szeretnél kozmetikushoz menni, akkor ezt is ütemezd be. Hogy mikorra kérj időpontot, az attól is függ, mit csináltatsz. Az arckezelést, simán teheted akár 1,5-2 héttel is az ünnepek elé (december 8 – 16 közé), annak kitart a hatása, a szőrtelenítést pedig mérlegeld: Ha mondjuk elmentek welnesselni az ünnepek alatt, akkor fontos, hogy tökéletesen szőrtelen legyél, tehát told ki, amennyire lehet, tervezd dec. 21-23 közé.  De ha nem tervezel bikinis megjelenést, akkor szőrteleníthetsz a Karácsony előtti héten is (december 14 – 18), azt a pár szálat, ami kinő az ünnepekre, senki nem fogja zokon venni. ((Vagy ha úgyis nadrágban leszel, meg hosszú ujjúban, akkor akár mindegy is – de ezt már csak dupla zárójelben jegyzem meg. 😀 ))

 

kozmetikus

Most pedig gondold végig a nem kötelező, hanem pihentető, feltöltő programjaidat, és ezeknek is csinálj helyet a naptáradban, amit pedig kell, azt egyeztesd le. Most ez idő- és energia ráfordítás, de később megtérül. Ha elkezded beírni a naptáradba a tervezett programjaidat, az is egyből látszani fog, ha túltervezted esetleg magad: a túlzsúfolt naptár viszont borítékolja a kimerült anyát, szóval, ha ez a helyzet, gondold át újra, és próbáld átszervezni az életedet, de ha lehet, ne a feltöltődős programokat likvidáld, hanem a többit próbáld ki/átszervezni.

Ha már fixen megvannak az időpontjaid, akkor találd ki, hogy addig mit csinál a család. Ha nekik is szervezel valami jó programot, talán nem fognak annyira hiányolni. Természetesen lehetnek olyan feltöltődős programjaid is, amik a családdal közösek, de akkor figyelj rá, hogy azok valóban neked is pihentetőek legyenek, ne csak a család többi tagjának!

Nekem ilyen lett az időbeosztásom nagy vonalakban:

A hétvégén megtervezem a karácsonyi szettemet, és elmegyünk korizni a gyerekekkel, jövő héten kipróbálok egy új sminket, elmegyek masszázsra, hétvégén pedig fodrászos – shoppingolós csajos program lesz: 100% feltöltődés! 🙂 Az utolsó hét pedig általában úgyis zsúfolt, úgyhogy oda már nem tettem sokmindent, marad a sütisütés és a manikür.

Elvileg minden belefért a naptáramba, amit terveztem – majd meglátjuk, a valóságban hogy alakul! Összesen 12 programom van, ebből 3 “kötelező”, 9 feltöltős – az elég jó arány, nem? A jövő hetem tűnik zsúfoltnak, de igazából tömbösítettem a programjaimat, tehát a 8 program nem 8 különböző időpontban van, hanem összesen 3-ban, emiatt nem félek, hogy megbukik a terv.

Szóval te is tervezz, kérj időpontokat, szervezd le, írd be a naptáradba! És ne aggódj, ez volt a legnehezebb része a készülődésnek, ha ezzel megvagy, már jöhet a lazulás és az örömet szerző apróságok.

Szeretnéd megkapni az Adventi Készülődés minden blogbejegyzését? Akkor iratkozz fel a CsinosAnyu hírlevélre itt. Így biztosan nem maradsz le egyetlen adventi tippről sem.

Ui: Többetekben felmerült, hogy van egy csomó teendő, ami nem kifejezetten saját magunkkal kapcsolatos, de általában nekünk kell megcsinálni: ilyen a takarítás, a menütervezés, vagy az ajándékcsomagolás (nálunk amúgy ezek abszolút közös feladatok a férjemmel). Ha ilyen téren is szeretnétek tökéletesen up to date lenni, akkor nézzetek be a Rendteremtő Nagy Karácsonyi Készülődés oldalára, ahol minden ilyen jellegű kérdést részletesen körüljár Andi és időzíti a teendőket, hogy valóban minden kész legyen a nagy napra. 🙂

Kapcsolódó bejegyzések