Csillogós fekete kismama szett + tippek a kismama öltözködéshez

Ahogy beléptem a harmadik harmadba, úgy érzem, elég tapasztalatom van már a kismama-öltözködés terén, hogy megosszam veletek.

Megdöbbentő élmény volt, hogy ahogy kismama lettem, gyakorlatilag azonnal használhatatlanná vált a ruhatáram nagy része. Képtelen voltam ugyanis elviselni bármit, ami a hasamat picit is szorította, és az iszonyatos és egész napos hányinger miatt azt sem, ha valami gyomortájékon, vagy nyaknál volt szorosabb. Szóval se a nadrágjaimat, se a melltartóimat, se a garbóimat nem tudtam már hordani. És indult a vadászat, hogy megfelelő kismama nadrágot találjak, olyan melltartót, ami egy picit sem szorít, de azért mégis tart (ez az igazi kihívás!), aztán később olyan ruhadarabokat, amibe beleférek a pocakommal együtt. 

Ne költs kismama ruhákra!

A végső következtetés az lett, hogy igazából szinte semmiből nem kell kismama szabásút vennem, mert a rugalmas, vagy kötött anyagból lévő darabok tökéletesen követik a testem változását, csupán 2-3 mérettel nagyobbat kell belőle vennem, mint amilyen az eredeti méretem volt.

Amiből kellett a kismama szabás:

  • a nadrág. De ezt sem sokáig tudtam elviselni, mostanában már egyáltalán nem hordok nadrágot, mert sehogysem kényelmes. Viszont hordok helyette leggingset, amiből szintén érdemes kismama fazont beszerezni, vagy átalakítani pár darabot. Én a Decathlonban és a Pepcoban vettem pár darabot, és átalakítottam őket kismama fazonra. Ezek lettek a legkényelmesebb darabjaim, amiket nap mint nap hordok a kötött ruháimmal.

Legyél nyitott az új darabokra!

 

Egészen új ruhadarabok is bekerültek a ruhatáramba, amiket eddig soha nem használtam.

  • Az egyik ilyen a bralette fazonú melltartó lett, ami eléggé nagy váltás volt az addig megszokott super pushup fazon után… Ebben nemhogy szivacs, de még merevítő sincsen, tehát extra kényelmes volt már az elején is egészen a 24. hétig, amíg a hányinger gyötört. Másrészt pedig a H&M-ben találtam nagyon szép csipkés darabokat, amik nagyon nőiesek, és egy kis újdonságot hoztak a megszokott fehérneműim közé helyére.
  • A másik új dolog, amit kipróbáltam, és bejött, a combfix volt. Sose gondoltam volna, hogy ez valóban ott marad az ember lábán, de igen! Van rajta egy szilikon csík, ami egész nap a helyén tartja, egyáltalán nem csúszkál. És mivel nem harisnyanadrág, így nem szorítja a hasamat, és nem is látszik a ruha alatt a varrás végig a hasamon, ahogy egy harisnyánál lenne. Szóval ha valaki még úgy van, mint én, hogy nem bír semmit elviselni a hasán, annak bátran ajánlom ezt a mostanában ritkán hordott ruhadarabot,  mert rettentően kényelmes!
  • És hadd ne meséljek róla, mennyit szenvedtem azon, hogy megfelelő pizsama nadrágot találjak. Egyszerűen nem bírtam elviselni a gumirozást még a csípőmön sem. Hiába vettem nagyobb méretet, az sem működött. Mire édesanyám felvilágosított, hogy létezik egy olyan ruhadarab, amit úgy hívnak, hogy hálóing! Utólag röhelyes (ér röhögni!), hogy magamtól nem is jutott eszembe, de annyira régóta hordok pizsamát, hogy tényleg nem jutott eszembe ez a kézenfekvő megoldás. Szóval a hálóing is bejött az életembe, mint új ruhadarab.

Felejtsd el az eredeti méretedet!

Igazából a legtöbb ruhadarabból teljesen fölösleges kisama-fazont venned. Egy titok van csak: felejtsd el az eredeti méretedet, és hidd el, hogy a 3 számmal nagyobb cuccok is tökéletesen fognak állni rajtad.

Amiből egyáltalán nem vettem kismama fazont:

  • ruhák: ahogy a képeken is látjátok, a kötött nagyon jól nyúlik, egy 30 hetes pocakot is vígan körbefog. Ez a fekete, csillogós szálakkal átszőtt ruha a kedvencem ősz óta. Rengeteget hordom, mert nagyon kényelmes, és nagyon tetszik, hogy csillog. A trükk annyi, hogy az eredetileg 36-os méretemre egy 44-es méretű ruhát vettem. Igazából nem észrevehető, mert vállban nem nagy, hála a rugalmas anyagnak, viszont pocakban is tökéletes – hála szintén a rugalmas anyagnak. És persze nem mindegyik ilyen “tapadós” fazon, mint ez a fekete, van olyan is, ami eleve bő szabású, lenge.
  • kabát: szintén egy 44-es méretű, oversize fazonú kabátom van, amit rettentően szeretek, és van még benne annyi hely, hogy a várandósságom végéig elférjek benne. Amikor levettem a vállfáról, meg sem néztem a méretét, csak szemre. Utólag itthon konstatáltam, hogy ez bizony egy szuper 44-es méretű kabát. Szóval tényleg felejtsd el a méretedet, és élvezd az újdonságot!
  • harisnyanadrág, fehérnemű: ebből is elég, ha nagyobbat veszel, mint amilyen addig jó volt rád.
  • felsők: a rugalmas pamut felsők tökéletesen nyúlnak, ezekből sem szükséges kismama fazont venni.
  • pulóverek, kardigánok: én alapvetőleg szeretem az oversize fazonokat, így az eredeti kötött téli pulóvereim is jók voltak rám. – amíg hordtam nadrágot, addig nagyon szerettem is őket. Most, hogy már csak ruhákat hordok, előtérbe kerültek a kardigánok. Van vékonyabb, vastagabb is, és mindegyik hosszú, mert a ruháimhoz ez a fazon passzol, jobban, és mert szeretem őket magam köré tekerni, ha fázom.

Szóval kedves kismama-társaim: csak kreatívan! Legyetek nyitottak az új dolgokra, amikor nő a pocakotok, örüljetek minden változásnak és újdonságnak!

 

Kapcsolódó bejegyzések