Alacsony nők – hosszú szoknyák

itscamilleco.com2013011720

Az elmúlt hetekben derült ki számomra, hogy nagyon erősen tartja magát az a tévhit, hogy maxi szoknyát csak és kizárólag a magas-vékony nők hordhatnak. Ezt most igyekszem cáfolni, és szeretnék a 170 cm alatti nőknek is néhány tanáccsal szolgálni, hogy ők is fel merjék venni ezt a sokoldalú ruhadarabot.

Three Women Three Ages circa 1910 - lacostumeuse

Szerintem abszolút alaptalan az alacsonyabb nők  félelme a hosszú szoknyáktól. Elég, ha csak abba belegondolsz, hogy a rövid szoknya igencsak új keletű dolog, sok száz éven keresztül az összes nő “maxiban” járt.  Gondolod, hogy akkor nem voltak alacsony nők??? Persze tudom, hogy a hosszú szoknyának sok más összetevője is volt akkoriban, nem csak az, hogy jól álljon. De azt hiszem, hogy a hosszú évszázadokon keresztül a nők mindent kihoztak ebből a ruhadarabból, amit csak lehetett.

Nézzük akkor, hogyan hordd ma a maxit, ha magasságod nem egyezik a modellekével:

 

Öt alapszabály alacsony nőknek:

kate-bosworth-maxi-skirt-modest-celebrity-style

– Kerüld az erős kontrasztokat! Ha magasabbnak szeretnél tűnni, ne legyen nagy színkontraszt a szoknyád és a felsőd között, mert az eldarabolja a magasságodat! Próbálj meg hasonló tónusú darabokat összepárosítani. Ugyanezen ok miatt ne viselj elütő színű vastag övet sem!

magassarkúval

– A magas sarkú legyen a barátod! Ezt valószínűleg nem kell magyaráznom. Ha a szoknya alatt egy 10 centis magassarkú “lapul”, akkor pontosan 10 centivel fogsz magasabbnak látszani.

hossz

– Centizd ki! Ha alacsonyabb vagy, nagyon fontos, hogy jól válaszd meg a szoknyád hosszát. Semmiképpen ne söpörje a földet, mert azt az érzetet kelti, hogy a magasságod (alacsonyságod) miatt ér le a szoknyád. A legjobb, ha a bokádat még takarja, de a cipőd talpa már látszik (a kettő között bárhol véget érhet).

magas derék

– Tedd magasra! Figyelj a derékvonaladra! Minél magasabban van a derékvonalad, annál hosszabbnak látszik a lábad. Ezt persze a maxi ruháknál lehet a legjobban kihasználni egy mell alatt szabott fazonnal, de azért a szoknyáknál is lehet centiket csalni ezzel a trükkel. Egy rövid dzseki vagy kardigán is sokat segíthet a derékvonalad pozicionálásában. ( A képen a kabátkát cserélném, de a magas derék tökéletes)

smile

Húzd ki magad és mosolyogj! – Egy magabiztos mosoly még a legprecízebben összerakott szetthez is hozzáad. Viseld bátran azt, amiben jól érzed magad!

Ha hasznosnak találtad a cikket, látogass el facebook oldalamra is!

 

Kapcsolódó bejegyzések