Adventi Készülődés: milyen legyen a sminkem?

Határozottan azon az állásponton vagyok, hogy nem feltétlenül szükséges nagyon extra smink karácsonyra. Mivel magát az ünnepi összhatást a ruha -kiegészítők – frizura – smink fogja megadni, így nem muszáj túltolni a smink témát. Természetesen lehet extrázni, akinek kedve és tehetsége van hozzá, de ne essünk túlzásba, inkább próbáljuk megtalálni az egyensúlyt. Ha a ruhád tiszta flitter, akkor talán elég lesz egy minimál smink is, de egy egyszerűbb ruhához, vagy frizurához rakhatsz bátran egy erősebb, csillogós sminket.

Na de lássuk, mi is az, amivel ilyenkor érdemes megpróbálkozni. Mert sminktudás ide, vagy oda, én azért szeretek ilyenkor egy kicsit mást tenni az arcomra, mint bármikor máskor. Egy kis csillogást például.

A klasszikus karácsonyi smink: piros rúzs + határozott tusvonal a szemeden. Szuper, ha szereted az egyértelmű dolgokat, és ha tudod ehhez a színvilághoz igazítani a ruhádat is:

red_lipstick_makeup

Ehhez még tehetsz egy kis arany, vagy ezüst csillogást a szemedre, így még ünnepibb lehet a hatás.

Ha a trendeket szeretnéd követni, akkor próbáld meg a piros rúzsodat bordóra cserélni, és az sem baj, ha a tusvonalat elhagyod:

bordeaux_lipstick_makeup

És ha már tusvonal, akkor nem muszáj feketének lennie. Ez az arany pl nagyon megdobogtatta a szívemet:

smink_arany

Ha nem vagy a rúzsok híve, akkor nyugodtan hagyd natúran a szádat, de a szemedre akkor is jár egy kis csillogás:

gold_eyeliner

És ugye ez a sok arany mind a meleg színtípusok kiváltsága, szóval ha hideg színtípusok vagy, érdemesebb az ezüstöt választani, mert ez fogja igazán szépen kiemelni a szemedet. (Vagy ha hideg színtípus vagy, de mégis nagyon aranyat szeretnél, akkor keress hidegebb árnyalatot, olyat ami nem sárgás. – minél kevésbé sárgás, annál kevésbé fog sápasztani)

silver_eyeliner

Még több képért kattints az albumra:

 

Ez pedig kikapcsolódásnak, ha szeretnéd megnézni (és esetleg megtanulni), hogyan készül a klasszikus piros – arany karácsonyi smink Zoella módra:

 

Csinos Adventet!

>Az adventi készülődés korábbi bejegyzéseit itt találod<

 

 

Kapcsolódó bejegyzések