Adventi Készülődés – Helyzetjelentés: én így haladok

Pontosan egy hét van még hátra  Karácsonyig. Ilyenkor már az ember kezdheti azt érezni, hogy összecsapnak a feje fölött a hullámok, nem igaz?

De ne veszítsd el az önuralmadat, mindig lehet újratervezni, és fontossági sorrendet módosítani, kihúzni a listádról olyan dolgokat, amik igazából nem tesznek hozzá sokat az ünnepi hangulathoz.

Megosztom veletek, hogy én hogyan haladok, ebből talán ti is új lendületet kaptok majd, vagy nyugtázhatjátok, hogy “Lám-lám, másnak sem megy ez olyan tökéletesen!” – és ez megnyugtató, nem?

helyzetjelentes

Két nappal ezelőtt találkoztam egy barátnőmmel, és a beszélgetés során egyszercsak ez a mondat hangzott el a szájából:

“A CsinosAnyus adventi hírleveleid hatására úgy döntöttem, hogy idén szánok magamra is időt, és nem zsúfolom tele az utolsó hetemet.”

Remélem, hogy többen vagytok így. Hogy szilárdan elhatároztátok, hogy idén igenis adtok magatoknak is feltöltődésre időt és alkalmat.

Ez az öt nagy témakörünk van a CsinosAnyu Adventi Készülődésben:

Ruha
Smink
Frizura
Köröm
Kikapcsolódás/feltöltődés

És én itt tartok mindezzel:

A ruhámat kiválasztottam, egy mélylila, gyöngyökkel díszített tunika lesz rajtam csillogós lila övvel a derekán, hozzá kintre a lila csizmám, bentre az ezüst cipőm, vagy a fekete magassarkúm, majd meglátjuk, mihez lesz kedvem (nálunk most csak dec. 24-én lesz családi program, így nem kell többnapi szettel készülnöm). Janka lányommal még nem egyeztettem, hogy mit szeretne,de neki több szép ünnepi szoknyája is van, így nem aggódom.

Smink: Hát ez egy kicsit problémásabb kérdéskör. Vettem egy szemhéj alapozót, ami szuperül működik, valóban nem áll össze egy csíkban a szemhéjpúder, ha ezt alákenem. Viszont szerettem volna valami csillogósat a szememre, és vettem is egy extra metál szemhéjpúdert. De felkenve nagyon fehér. A tégelyben inkább ezüstnek tűnt. Még kipróbálom, hogy ha a grafitszürke csillámos szemhéjpúderemmel kombinálom, akkor hogyan működik. Meglátjuk.

Frizura: Három félét próbáltam végig a Pinterest albumomba gyűjtött útmutatók közül, mire megtaláltam a megfelelőt, amire a hajam is alkalmas és tetszik is. Félhosszú és vékonyszálú hajjal azért nem olyan egyszerű az élet…

Egy laza konty lesz fejtetőn egy DIY ezüst szalag masnival. A masnit egyszerű ezüst szalagból kötöttem, és ráhúztam egy hullámcsatra, azzal van rögzítve a konty alatt:

konty_mira

Köröm: Az alap beállítás az, hogy mivel én hideg színtípus vagyok, így az ezüst fekszik nekem, nem az arany. De annyi gyönyörű arany dolgot láttam mostanában, hogy teljesen beleszerettem. És igen, elcsábultam: egy nagyon világos és az aranyak között a leghidegebb árnyalatú (véletlenül sem sárgás) körömlakkot vettem magamnak. Amit eredetileg bordóval terveztem kombinálni, de a lila ruhám miatt inkább lilával lesz:

koromlakk

 

Ilyen háromszögeset szeretnék magamnak csinálni arany – sötétlila kombinációban. De feketével is nagyon jól mutat ez a hideg arany árnyalat.

korom02

 

Körmökhöz még fogtok kapni ötleteket, azt jövő hétre hagytam, hogy akkor is legyen valami kikapcsolódásotok.

Feltöltődés: Minden napra jut valami. Tegnap például Diótörő balett előadáson voltunk a gyerekekkel, és utána megittunk egy finom kávét még a barátnőkkel, ma pedig karácsonyi vásárba megyünk. Ami pedig a listámat illeti, egészen jól haladok vele: beszereztem már egy könyvet, amit lassan ki is olvasok, így kénytelen leszek még egyet kivenni a könyvtárból, hogy a  két ünnep között is legyen mit olvasnom. És ma vettem egy Stahl Magazint is, azt is nagyon szeretem böngészni. Egy-két barátnős kávézáson is túlvagyunk már, de nem tudok,és nem is akarok mindenkit belezsúfolni a Karácsony előtti időszakba, két ünnep között is lehet még lazítani, beszélgetni, kávézni. És kinéztem egy szuper DIY dolgot. Bögrét fogok dekorálni porcelánfilccel. A porcelánfilcek már úton vannak fekete, arany és réz színben, remélem a héten még ideérnek, és nekiállhatok:

diy01 diy02

És amiről lemondtam azért, hogy legyen ilyen apró feltöltődős programokra is időm: például nem lesz extra karácsonyi menü, babgulyást eszünk és palacsintát. Így nem fogom az időm nagy részét főzéssel tölteni, és idegeskedni, hogy sikerül-e, inkább nyugodtan csomagolgatom az ajándékokat, meg díszítjük a gyerekekkel a fát. És idén nem kezdtem el minden rokonnak külön-külön ajándékot kitalálni és beszerezni, hanem a sógornőmmel közösen fogunk kekszeket sütni és kis dobozokba csomagolni – ez lesz az ajándék sokaknak, akiket szeretnék meglepni. Így összekötöm a kellemeset a hasznossal. Ha emlékeztek, nagyon szeretek sütni, ráadásul közösen sütni a sógornőmmel és a gyerekekkel még nagyobb élmény. 🙂

És ti hogy haladtok? Írjátok meg a sikereiteket, tapasztalatokat,osszátok meg az ötleteiteket velünk itt kommentben. És kövessétek a CsinosAnyu Facebook oldalát, mert oda is sok-sok ötletet- képet teszek még fel.

Kapcsolódó bejegyzések