A pont rád való tengerkék

monique-lhuillier05

Az elmúlt napokban teljesen elmerültem ezekben a csodaszép tengerkék színű ruhakölteményekben. Annyira meghatározza ezeket a ruhákat a “kékség”, hogy a színük mellett másodlagossá válik a fazonjuk. Pedig minden nőnek van valami sajátos az alkatában, amire érdemes odafigyelni. Te is úgy érzed, hogy van min dolgozni az öltözködéseddel kapcsolatban? Szeretnéd megtudni, milyen fazonok tudnák kihozni belőled a legjobb formádat?

Ha már tisztában vagy az alkati sajátosságaiddal, akkor most egyszerű dolgod lesz, a leírás alapján könnyen ki tudod választani a neked való fazonokat. De akkor se aggódj, ha még nem tudod pontosan, milyen típusba tartozol, a cikk végére jobban át fogod látni a dolgot. Ugorj bele a türkiz kékségbe, fedezd fel a következő új ruhád fazonját!

Ha széles a vállad és keskeny a csípőd, azaz fordított háromszög alkatod van, a következő  fazonok optikailag keskenyítik a vállat, és szélesítik a csípőt. Így varázsolnak neked is homokóra alakot:

lela_rose01

A nyakpántos megoldások extrán keskenyítik a széles vállat, bátran élj ezzel a fazonnal!

monique-lhuillier01

Fölül legyen minimál a design, a csípőd körül viszont ne fukarkodj az anyaggal, valami kell, ami szélesíti a csípőt, hogy visszabillenjen az arány.

Ha viszont pont a vállad keskeny és a csípőd széles, azaz háromszög alkattal rendelkezel, akkor azok a fazonok lesznek előnyösek, amik optikailag a válladat szélesítik, és a csípődet keskenyítik:

monique-lhuillier06

A vállcsúcs felé mutató V kivágás optikailag szélesebbnek mutatja a keskeny vállat.

monique-lhuillier02

A válladon legyen plusz, a csípődre viszont figyelj, hogy semmi extra ne legyen azon a tájékon, ami szélesítené. Fölül extra, alul szimpla, így lesz meg az egyensúly.

Ha a korunkban ideálisnak számító homokóra alkattal áldott meg az ég, akkor mosolyogj! 🙂 Neked van a legkönnyebb dolgod, míg meg nem változik az ideál. Hangsúlyozd a derekadat, csípődet, melledet, és kész is!

reem_acra01

A derékban szabott, karcsúsított fazonok a legideálisabbak a homokóra alkatúaknak.

monique-lhuillier03

Egy derékra helyezett öv még inkább kihangsúlyozza szép alakodat!

Ha fiús alkattal rendelkezel, azaz nincs határozott derékvonalad, akkor azon kell dolgoznod, hogy valahogy nőies formát varázsolj magadnak. Többféle praktika is létezik erre, most nézd meg ezt a kettőt:

naeem_khan01

Egy mell alá helyezett szalag csodákat tud művelni, ha nincs darázsderekad! Nőiessé teszi az alakodat, ráadásul egyből szép hosszú lábaid lesznek a magasra helyezett derékvonal miatt.

monique-lhuillier04

Az átlós vonalak mindig jótékonyak, ha a vízszintes vonalaink (derék, has, csípő, váll) nem tökéletesek.

Ha vékony fiús alkat vagy, válaszd a többrétegű fazont (második kép), ha nagyobb méretekkel rendelkezel, az első modell lesz neked való.

A kerek alkat nagy problémája az a bizonyos mell és csípő között elhelyezkedő terület: a has. A nagy feladat pedig éppen ellenkezője annak, amit hinnél: Ne arra koncentrálj, hogy mindenáron elleplezd a pocakod, hanem keresd meg magadon a szép részeket. Hangsúlyozd a dekoltázsodat és mutasd meg a formás lábaidat! Hidd el, hogy így senki nem fogja a hasadat fixírozni! Ha nem hiszed, próbáld ki! 😉

kerek02

A hasadnál ne legyen testre feszülő a fazon. A V kivágás – azon kívül, hogy megmutatja a szép dekoltázsodat – nyújtja a felsőtestedet.

kerek01

Lehet laza a fazon, de ne legyen zsák, és figyelj arra, hogy ne két mérettel nagyobbat vegyél fel, mint amekkora valójában vagy! A magassarkú cipő kihangsúlyozza a lábaidat, nyújtja az alakodat, ráadásul dögös is.  Akkor meg kit érdekel, hogy a ruhád alatt lapul egy kis felesleg?!

Kíváncsi vagy, Te milyen alkati típusba tartozol? Akkor várlak tanácsadásomon, ahol nem csak az alkatodról kapsz meg minden hasznos információt, hanem megtudhatod, milyen színek állnak Neked jól, és még az arcformádhoz illő frizurákat is kiválasztjuk! Válaszd ki a többféle csomagból a hozzád illőt! Kattints ide, hogy lásd a csomagokat!

Kapcsolódó bejegyzések