Ragyogjatok tavasz típusok!

Írta: Mira

Téma: öltözz tudatosan Comments: No comments

kiralykek_lozeli  turkiz02
Amy Adams at The Muppets Premiere at the El Capitan Theater in Hollywood
  fekete_feher

A bejegyzésem apropója az, hogy rengeteg gála zajlik mostanság a nagyvilágban. És ahogy nézegettem a képeket, megakadt a szemem egy királykék ruhás falfehér színésznőn. A falfehérséget pedig nem más okozta, mint a nem megfelelő színválasztás (és sajnos a smink sem segített, sőt…). Nagy febuzdulásomban nekiálltam utánanézni, Amy Adams mennyire érzi a saját színeit, milyen színű ruhákat vesz fel a különböző gálákra? Az eredmény elég vegyes lett, de azért találtam jópár olyan fotót, ahol számára jó színű ruhában pompázik. Egyet feltettem a facebookra párban az említett királykékkel, hogy közvéleményt kutassak, vajon szerintetek melyik áll jobban Amy Adamsnek (türkiz vs. királykék). Az eredmények itt is vegyesek lettek, és ez persze nem hagyott nyugodni.

Így most egy teljes blogbejegyzés szentelődik a kérdéskörnek: Mit szeressen és mit ne egy tavasz típus?

Sikerült egy natúr képet találnom a színésznőről. Itt láthatjátok, milyen egy tavasz típus (megjegyzem, ő a háromféle tavasz típus közül csak az egyik: tört tavasz). Meleg tónusú (picit sárgás/barackos) és világos bőr, világos vöröses haj, és még a szeme is meleg (türkizes) kék.

Amy-Adams-natural_vgaott

Ebből az következik, hogy a színeinek is ehhez a harmóniához kell igazodni. Azaz a meleg és elsősorban világosabb színek fognak neki jól állni.

És jöjjenek a képek párba állítva:

Hideg kék és meleg türkiz. Látjátok, hogy mennyire halott fehér a bőre az első képen és mennyire élő és lágy másodikon? Úgy is fogalmazhatnék, hogy a hideg kék öregíti, míg a türkiz erősíti a kislányos báját.

kiralykek_lozeli turkiz02

A sötét verzióval is ugyanez a helyzet: A hideg éjkék fehéríti és keménnyé teszi az arcát, míg a meleg petrolkék meghagyja a lágy harmóniát.

ejkek01  petrol

Hideg hófehér (ráadásul feketével kombinálva) és meleg vajszín. Érzitek a különbséget?
Észrevettétek, hogy a hideg színekhez erős smink párosul Amy Adams-nél? Ha az nem lenne, eltűnne az arca a hideg és erős színek mellett (de sajnos a smink sem segít az összhatáson, annyira idegen az arcától). Ha viszont jó a szín, akkor elég egy finom natúr smink, mégis ragyog az arca.

fekete_feher  Amy Adams at The Muppets Premiere at the El Capitan Theater in Hollywood

Pink és pink között is van különbség.

pink01  pink02

Látod, mennyit számít, hogy milyen színeket viselsz?

És most csak ízelítőül egy élénk tavasz és egy világos tavasz, hogy el tudd dönteni, vajon te is a tavasz típusba tartozol-e?

Julianne Moore élénk tavasz típusba tartozik, remekül állnak neki az egészen élénk meleg színek, míg Cate Blanchett világos tavasz típus, neki az egészen világos meleg színek állnak legjobban.

julianne_moore_turquoise    cate-blanchett_vagott

Magadra ismertél valamelyik színösszeállításban? Ha igen, akkor hajrá, nézd át a szekrényedet! Ha nem, akkor kövesd a facebook oldalamat, vagy iratkozz fel a hírlevelemre, hogy ne maradj le a többi színtípus bemutatásáról sem.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>