Őszi trendek II. – Elrejtenéd vagy megmutatnád? – Fókuszban a térd

Írta: Mira

Téma: TREND Comments: No comments

NYFW-Street-3-4_105429632010

Te hogy állsz a térdeiddel? Szereted őket megmutatni, vagy inkább takargatod? Ez a kérdés idén elkerülhetetlen, ugyanis az őszi trendek két szelete is pontosan a térdeinkre koncentrál: nevezetesen a szoknyák és a csizmák. De nem kell megijedni,  most nem úgy, ahogy várnánk, hanem épp ellenkezőleg: Nem mutogatjuk a térdeinket, inkább elrejtjük. Na persze csak finoman, érdekesen, pont csak azért takarjuk el, hogy oda vonzzuk a figyelmet.

Az egyik nagy vonal a csizmák szárát nyújtja. Vannak éppen csak térd fölé érő fazonok, vannak amik combközépig érnek, és vannak, amikről fogalmunk sincs, meddig érnek. Egy biztos, hogy mini szoknya mellett sem látod a fölső szegélyét. Hogy pontosan hol érnek véget, azt talán csak a tervezők és a modellek tudják, akik végiglejtettek bennük a kifutón.

Az izgalmas “ki tudja meddig érő” fazon Balmain és Chanel őszi kollekciójában.

balmain01        chanel

Térd fölé- és combközépig érő csizmák Donna Karan és Emilio Pucci elképzelése szerint.

donna_karan01         emilio_pucci01

 

A másik nagy vonal pedig a szoknyák alját célozza. Magas derék és térd alatt véget érő fazon: az őszi must have darab egy pont rád való midi szoknya.

Oscar de la Renta nem bízza a véletlenre: Az év trend színét (smaragdzöld) párosítja a térd alá érő szoknya fazonnal – tökéletes kompozíció.

oscar_de_la_renta

A Burberry komoly színekkel párosította, és elegánsra szabta a midi szoknyákat.

   burberry02     burberry01

Celine lazít a szűk ceruza fazonon: A fazonok bővülnek, kényelmesednek, de a hosszuk marad.

   celine03     celine01

Személyes kedvencem, a Dsquared2: tört mályva kosztüm, ami visszafogottan elegáns is lehetne, ha nem lenne szegecses öv a derekán és zoknis magassarkú szandál a lábán. Ez az ő stílusuk.

dsquared01

A kifutók után pedig néhány darab, amit te is be tudsz szerezni

F&F fekete ceruzaszoknya: a szabásvonalak elegánssá és érdekessé teszik.

f&f01

H&M szoknyák. Csak rajtad múlik, hogy lazán, vagy elegáns összeállításban akarod-e hordani őket!

h&m01     h&m03

Ha érdekel, hogyan hordhatod a térd alá érő szoknyákat és a térd fölé érő csizmákat, kövesd a Facebook oldalamat, mert egész héten a témához kacsolódó hasznos stílustippeket fogok posztolni.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>