Így vedd fel: midi ceruzaszoknya

Írta: Mira

Téma: stílustippek Comments: No comments

victoria08

Akár magas vagy, akár alacsony, a tuti recept így hangzik: magas derekú fazon, a lábszár nagy részét láttató szoknyahossz és egy csinos, mélyen kivágott magassarkú cipő.

Minden, ami nem alkalmazkodik ezekhez az irányelvekhez, az bonyolítja a helyzetet. Összeszedtem nektek, hogy testmagasságonként és testalkatonként mire figyeljetek.

170 cm alatt:

Először is megnyugtatás képpen, ha nagyon félnél ettől a fazontól: A szűk szoknya magasra helyezett derékvonallal gyönyörűen nyújtani fogja az alakod, tehát érdemes vele megpróbálkoznod.

Másodszor pedig, amire mindenképpen figyelned kell: A szoknya hossza és a választott cipő fazonja. Ne párosíts lábszárközépig érő szoknyahossz mellé bokacsizmát (pláne ne lapossarkút). Az első képen megfigyelheted, hogy mennyire szétdarabolja a láb hosszát ez az összeállítás: a szoknya túl hosszú, a cipő szára túl magas. Ugyanez a helyzet a gladiátor szandálokkal is, bár most pont nincs szezonja, de raktározd el az információt tavaszra/nyárra: A második képen annyival jobb a helyzet, hogy a szoknya épphogy csak térdig ér, így többet láttat a lábszárból, de az összhatás még nem tökéletes a fekete szandál miatt.

  hbz-street-style-lfw13-day1-02-lgn      primark-color-blanco-zara---rojo~look-main-single

Ha alacsony vagy, lesd el Victoria Beckhamtől, hogyan kell hordani ezt a fazont. Ő 163 cm magas és tökéletesen tudja viselni ezt a fazont, tehát te se félj tőle, csak azért, mert 170 cm alatt van a magasságod!

A legjobban az nyújtja az alakodat, ha egyszínű ruhában veszed fel, mivel így semmi nincs, ami szétdarabolná a magasságodat. Ha a derekadat szeretnéd hangsúlyozni, egy keskeny övet tegyél csak a ruhára, a széles övet hagyd meg a magas nőknek.

victoria03        victoria09

Ha pedig cipő helyett csizmát szeretnél húzni, válassz olyan magas szárút, ami már nem villan ki a szoknya alól, így nem osztja a lábad hosszát.

victoria01

       A szoknyáknál pedig az alapszabály minden egyes elemére koncentrálnod kell: Magasra a derékvonalat, a szoknya hossza ne érjen sokkal a térdvonal alá, és ennél a fazonnál te felejtsd el a lapos sarkút és a magas szárút!

victoria02           victoria10

Végezetül pedig: van azért néhány trükk még, amivel nyújthatod a lábadat: a harisnyáddal azonos színű cípő, vagy egy testszínű szandál is sokat segíthet.

image1xxl15      missguided-white-valentino-black~look-main_kicsi

170 cm fölött:

Te már lazábban kezelheted az alapszabályokat: Ha a szoknya hossza megfelelő, akkor megpróbálkozhatsz a bokacsizmával vagy  gladiátorszandállal is, természetesen csakis magas sarokkal. Ha ruhában vennéd fel szívesen ezt a fazont, akkor stílusodtól és testalkatodtól függően bátran válogass az övek között!

black-rock-stud-valentino-pumps       pencil01

Ha 180 cm-nél is magasabb vagy:

Akkor ez a te fazonod! Neked nem kell attól félned, hogy a szoknya hossza elvágja a lábadat és csökkenti ezzel a magasságodat, hiszen neked pont az áll jól, ha több vízszintes vonallal osztva van a testmagasságod.  Ha ruhában veszel föl midi fazont, neked kötelező az öv a derekadra, akár egészen vastag és elütő színű, vagy vegyél föl több színű darabot. Semmiképpen sem ajánlom az egyszínű, öv nélküli ruhákat! Amit senki másnak nem lehet rajtad kívül: megpróbálkozni a lapossarkú cipővel. És ha az alkatod nem igényli, neked nem kötelező felhúzni derékmagasságba a szoknya derekát, választhatsz csípő fazont is.

magas01   magas02

Ha pedig tisztában vagy az alkati sajátosságaiddal, akkor ezekre figyelj:

homokora01

Homokóra alkat: minden mennyiségben hordhatod ezt a fazont. Szépen kihangsúlyozza a derekad és a csípőd arányosságát.

csipo01

Széles csípő: Ha nagyon széles a csípőd, nem ajánlom ezt a fazont. Mivel lefelé szűkül, erőteljesen kiemeli a csípődet. Ha mégis úgy érzed, szeretnéd hordani, nagyon figyelj rá, hogy a vállaidat is hangsúlyozd, visszaállítva ezzel az arányokat.

'Late Show with David Letterman', New York, America - 24 Apr 2013

Fiús alkat: Mivel neked nincs határozott derékvonalad, ezért leginkább ezen kell dolgoznod. Ha van egy pici derékvonalad, hangsúlyozd egy vékony övvel. Ha egyáltalán nincs derékvonalad, párosítsd a szűk szoknyát egy laza fölsővel.

vall01

Széles vállak: Te a nagyon szűk fazont nem igazán hordhatod, mivel eleve keskeny a csípőd. Egy csípőre feszülő fazon méginkább kihangsúlyozza a keskeny csípődet és a széles vállaidat. Két trükk van a tarsolyodban, amit egyszerre kell alkalmaznod, ha ilyen szoknyát szeretnél hordani: Optikailag keskenyítsd a vállaidat (pl nyakba akasztós fazonú fölsőkkel), és egyúttal válassz olyan szabású szoknyát, ami szélesíti a csípődet (tulipán, peplum).

kerek01

 Kerek alkat: Ha ki vagy békülve az adottságaiddal, akkor Neked sem kell félned ettől a fazontól. Egy egyszerű szűk szoknya megfelelő fölsővel abszolút jól állhat Neked is. Ha a szoknyával is szeretnél extrázni, akkor érdemes olyat keresni, amin átlós szabásvonalak vannak, mert ezek remekül slankítanak. Egy jó tipp: egy jól szabott blézer pont ott takar, ahol kell.

Kedvet kaptál hozzá? Te hogyan hordanád a midi ceruzaszoknyát?

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>