Csősál nélkül lehet öltözködni, de minek?!

Írta: Mira

Téma: stílustippek Comments: No comments

kiemelt

Dévény Ágnes a Mibőlkössek? blog szerzője igazán otthonosan mozog a különleges fonalak és az azokból kötött holmik között. A mostani összeállításban bevezet minket a csősálak rejtelmeibe. Olvassátok, válasszatok magatoknak kedvencet, és ha kedvetek van, kössetek egyet:

mert csősál nélkül lehet öltözködni, de minek?!

Hiszen, ez az egyik legegyszerűbb módja, hogy feldobjuk a ruhatárunkat és egyedivé varázsoljuk az uniformizált megfizethetőséget. Ugyan tavaszi-nyári verziója is hódított idén, mégis az ősz és a tél az igazi szezonja – idő van, hajrá!

Ja, és természetesen fonalból az igazi.

Ez a sokoldalú kiegészítő, rengeteg formában létezik és szinte mindegyik változata multifunkciós. Te is megtalálhatod az igazán hozzád-illőt – vagy az igazán hozzád-illő ötöt, amit aztán kedvedre cserélgethetsz alkalomtól és a hangulatodtól függően…

Oversize vagányoknak

fix, hogy melegít és több, mint látványos

01 02 03

 

Gallér helyett visszafogottabbaknak

Ez a típus, inkább dekorál, mint melegít. különleges kiegészítője lehet akár egy hétköznapi szürke irodai öltözéknek is. A stílus persze szubjektív.

 

 

05  06

Hosszú, dupla/tripla tekerős fázósoknak

Ezt a verziót nyugodtan lehet – a képek szerint – köldökig lógatva viselni;  így – ha csak elöl is, de – melegít, akár egy mellény és dekorál, akár egy nyaklánc. Többször a nyakba tekerve pedig melegít rendesen.

07 08 09

Keskeny, nyaklánc helyett

A keskeny csősál – csakúgy, mint a gallérszerű -, inkább díszítő kiegészítő. Nyaklánc helyett vagy hangsúlyosabb dekoltázs takarására kiváló megoldás lehet.

11  10  12

Vállra húzható még fázósabbaknak

Ha kellően szélesre készítjük és rugalmas a minta, akkor a csősálat könnyen a vállunkra húzhatjuk, a mellkasunkat és a hátunkat melegítendő.

13     14

Csősál és sapka egyben

Szinte bármelyik csősálat tekerheted, igazíthatod úgy, hogy vállalható módon a fejedre is kerüljön belőle.

16 17 18

Jó ha tudod, hogy csősálnál sem mindegy az anyagválasztás. A 2-3ezer forintos céundás, sorrol lejövő sálak leginkább akril és poli-cuccok, a természetességhez kőolaj formájukban voltak legutóbb közel és amint áthúzod a fejed rajtuk, a hajad égnek fog állni.

A minőségibb termékeket is áruló üzletek polcain találhatsz gyapjút, gyapjúkeveréket esetleg mohair-t is. Alapszabály:  mindenképpen próbálj! szúrós lehet és túl meleg is… sajnos ritka a gyapjúnál különlegesebb alapanyag konfekció szinten.

A legjobb választás mindig a természetes: pamut, bambusz, gyapjú, selyem kombinációk. Ezeket szívesen viseljük a bőrünkön és megfelelő kezelés mellett tartós, formatartó csősálunk lesz.

Ha tudsz kötni vagy horgolni, ne bízd másra, fogj hozzá bátran! rutin nélkül is pár nap alatt elkészülhet. Egyszerű mintaleírásokat találsz a ravelry-n, esetleg itt: http://mibolkossek.hu/sargasag-ii-kotott-nyakbacucc-banan-fonalbol/ vagy itt: http://mibolkossek.hu/2-motring-oszi-avar-kamzsasal/ esetleg itt: http://mibolkossek.hu/1motring-1ora-akvarell-nyakbacucc/

Ha nem tudsz sem kötni, sem horgolni, de szívesen használod az ujjaid és van egy szabad estéd, akkor köss az ujjaddal vastag fonalból hosszú métereket és a kukac két végének összevarrása után, tekerd magadra jó sokszor kedved szerint és kész is van az sk csősálad! Oktató videót találsz itt: http://youtu.be/vhwojjInbyQ

Neked melyik jön be?

Lelőhelyek: etsy.com, mibolkossek.hu

A cikkért köszönet Dévény Ágnesnek, a Mibőlkössek? blog szerzőjének.

Tekerj lejjebb és oszd meg velünk hozzászólásban, te hogyan hordod a csősáladat!

 

 

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>