Igazán Csinos Karácsony – a 4 legfontosabb dolog

Írta: Mira

Téma: öltözz tudatosan

pinterest02

 

„Sosincs időm magamra, mindig elveszek a teendők között. Valahogy mindig az utolsó pillanatra marad, hogy kitaláljam, mit vegyek fel!” – veled is gyakran megesik, hogy az öltözködés a lista legvégére kerül, vagy talán fel sem kerül a listára?

Nemsokára itt a Karácsony, és nyilván te is a legjobb formádat szeretnéd hozni, összeszedtem neked, mire figyelj, hogy biztosan boldogan és csinosan ülj le majd az ünnepi asztal mellé:

 

1. Gondold végig!

Vajon hány összetevője van annak, hogy tökéletesen nézz ki Karácsonykor, mikor előre tudod, hogy ezer dolgod lesz?  Gondold végig, miből áll össze a megjelenésed: frizura, smink, öltözék, és egy-két apróbb dolog, például a szépen ápolt körmeid és a szőrtelen lábaid.

 

2. Jelentkezz be!

Méghozzá időben. Ahhoz, hogy a Karácsony előtti napokra, hetekre kapj időpontot, most kell felhívnod a kozmetikusodat, a fodrászodat és a körmösödet is. Ha most hívod őket, még biztosan tudsz időpontot foglalni magadnak, méghozzá olyat, ami neked a legkényelmesebb. Most még biztosan nem fogod azt a választ kapni, hogy sajnos már nem férsz be, vagy hogy csak dél és egy között tudnak fogadni.

 

3. Gyakorold előre!

Még ha hétköznapokon minimálisan sminkelsz is, Karácsonykor biztos neked is jól esne egy ünnepi hangulatú smink. Ha elég kreatívnak és ügyesnek érzed magad, kutass föl egy színtípusodnak megfelelő csillogós szemhéjpúdert, és kezd el gyakorolni azzal a sminkelést! Meglátod, mennyire más, mint egy natúr árnyalat!

Ha pedig egyedül bátortalan vagy ecsetet és csillámot ragadni, ne aggódj: figyeld a CsinosAnyu facebook oldalát, ahol profi sminkestől fogsz tanácsot kapni, sőt, meg is tanulhatod a sminkelés igazi trükkjeit. Ne maradj le ezekről, és Karácsony este garantáltan tündökölni fogsz!

 

4. Szerezd be!

Most jött el a pillanat, hogy elgondolkozz rajta, mit is fogsz fölvenni Karácsonykor.

Nyisd ki a szekrényedet és nézd meg, van-e benne olyan ruha, amiben el tudod képzelni az ünnepi, meleg fényekkel csillogó Karácsony estédet?  Ez stílusodtól függően lehet egy feltűnően csillogó flitteres ruha, vagy egy visszafogott kis fekete, de egy semleges színű nadrágkosztüm, vagy egy élénk színű leggings-pulcsi összeállítás is. Amitől mindez karácsonyivá fog válni, az a megfelelő kiegészítő: ha van egy jó kiegészítőd – legyen az egy feltűnőbb karkötő, nyaklánc, cipő vagy egy sál -, a legegyszerűbb összeállítást is fel tudod vele dobni. Ha eddig esetleg idegenkedtél a csillogástól, most mégis érdemes becsempészned a ruházatodba, hiszen ez fogja igazán ünnepivé varázsolni a megjelenésedet.

Gondolj végig mindent, próbáld is fel, hogy jó-e rád a kiválasztott ruha, nézd meg tükörben az összeállítást, hogy elégedett vagy-e vele: Ha pedig bármi hiányzik, szerezd be december első felében, amikor nincsenek tömve még a boltok!

De hogyan lehetsz benne biztos, hogy amit felveszel, az valóban az alkatodhoz illik? Honnan tudhatod, hogy a ruhadarabok, amiket kiválasztottál, stílusban és színben passzolnak-e egymáshoz? Hogyan találsz majd olyan kiegészítőket, amik illenek hozzád, de mégsem a szokásosak?

Egy biztos: igazi eredményt akkor tudsz elérni, ha kiszabadulsz a megszokott, megrögzött öltözködési szokásaidból. És itt nem kell extrém dolgokra gondolnod, de tény, hogy a legtöbben sablonosan öltözködnek, nehezen nyúlnak hozzá olyan darabokhoz, amik számukra szokatlanok. Pedig a vendégeim kedvenc darabjai mindig azok lettek, amiket maguktól le sem vettek volna a fogasról vagy polcról.

Ha szeretnél biztosra menni, ezt a vásárlást intézd stylist segítségével: így garantáltan olyan ruhadarabokkal fogsz gazdagodni, amikben nem csak maximálisan jól fogod magad érezni, hanem mindenki azon fog majd ámulni, mennyire jól nézel ki!

 

CsinosAnyu karácsonyi shoppingolás: Megnézem a részleteket